Le Pot-Au-Feu
In de keuken van de gastronoom Dodin Bouffant kookt chefkok Eugénie (Juliette Binoche) de sterren van de hemel. Ondanks hun harmonieuze relatie en gedeelde liefde voor de klassieke Franse keuken, stoort één ding Dodin: Eugénie weigert met hem te trouwen. Om haar hart te winnen, besluit hij om voor haar te koken.
Le pot-au-feu, geregisseerd door Trần Anh Hùng, is gebaseerd op de roman ‘La vie et la passion de Dodin-Bouffant, gourmet’ van Marcel Rouff en belicht de liefde voor koken en eten in de late 19e eeuw. Hoewel de gerechten in de film buitengewoon smaken, benadrukt de regisseur dat het geen doorsnee ‘foodie-film’ is. Volgens hem is ‘Le pot-au-feu’ geen film over gastronomie, maar eerder een studie naar de uitdaging die de gastronomie stelt aan de cinematografie.
★★★★★ de Volkskrant: “Le pot-au-feu is niet alleen een zeer smakelijke, maar ook een aangrijpende en diepzinnige film.“
Kies tijdstip
- Film
In de keuken van de gastronoom Dodin Bouffant kookt chefkok Eugénie (Juliette Binoche) de sterren van de hemel. Ondanks hun harmonieuze relatie en gedeelde liefde voor de klassieke Franse keuken, stoort één ding Dodin: Eugénie weigert met hem te trouwen. Om haar hart te winnen, besluit hij om voor haar te koken.
Le pot-au-feu, geregisseerd door Trần Anh Hùng, is gebaseerd op de roman ‘La vie et la passion de Dodin-Bouffant, gourmet’ van Marcel Rouff en belicht de liefde voor koken en eten in de late 19e eeuw. Hoewel de gerechten in de film buitengewoon smaken, benadrukt de regisseur dat het geen doorsnee ‘foodie-film’ is. Volgens hem is ‘Le pot-au-feu’ geen film over gastronomie, maar eerder een studie naar de uitdaging die de gastronomie stelt aan de cinematografie.
★★★★★ de Volkskrant: “Le pot-au-feu is niet alleen een zeer smakelijke, maar ook een aangrijpende en diepzinnige film.“