De Queeste
Na deze vertoning vindt een nagesprek plaats met de twee regisseurs Kees van Berchum en Bert den Boer. De moderatie is in handen van Michaël Wilde, oprichter van Organic Embassy en ambassadeur voor biologische landbouw.
In deze documentaire volgen we drie boeren – Mees Visser, Cornelis Mosselman en Frank de Koning – die elk op hun eigen manier worstelen met de overgang naar een duurzamer voedselsysteem. Mees, een akkerbouwer die al 35 jaar biologisch werkt, onderzoekt of een versnelling naar duurzaamheid haalbaar is. Cornelis, een strokenteler, balanceert tussen zijn pionierswerk en het financieel overleven in het gangbare voedselsysteem. Frank, een glastuinbouwer, gelooft sterk in aardegebonden teelt maar worstelt met afzet, supermarktketens en de energieproblematiek. Samen gaan ze in gesprek met experts zoals hoogleraren en voedselsysteemdenkers, om te begrijpen wat er nodig is voor een systeemverandering. Met de film willen ze kijkers uitdagen om na te denken over hun eigen rol in de voedselketen.
Kies tijdstip
- filmspecial
Na deze vertoning vindt een nagesprek plaats met de twee regisseurs Kees van Berchum en Bert den Boer. De moderatie is in handen van Michaël Wilde, oprichter van Organic Embassy en ambassadeur voor biologische landbouw.
In deze documentaire volgen we drie boeren – Mees Visser, Cornelis Mosselman en Frank de Koning – die elk op hun eigen manier worstelen met de overgang naar een duurzamer voedselsysteem. Mees, een akkerbouwer die al 35 jaar biologisch werkt, onderzoekt of een versnelling naar duurzaamheid haalbaar is. Cornelis, een strokenteler, balanceert tussen zijn pionierswerk en het financieel overleven in het gangbare voedselsysteem. Frank, een glastuinbouwer, gelooft sterk in aardegebonden teelt maar worstelt met afzet, supermarktketens en de energieproblematiek. Samen gaan ze in gesprek met experts zoals hoogleraren en voedselsysteemdenkers, om te begrijpen wat er nodig is voor een systeemverandering. Met de film willen ze kijkers uitdagen om na te denken over hun eigen rol in de voedselketen.